lördag 14 februari 2009

Regeringens järnvägsförslag försvårar klimatarbetet

Regeringens beslut att föreslå fri konkurrens på järnvägen kommer att motverka sitt syfte, menar miljöpartiets ledamot i trafikutskottet Karin Svensson Smith.- Det finns redan idag ungefär 50 aktörer som trängs på spåren. För att minska trängseln och förseningarna behövs fler spår, inte fler aktörer på de spår som finns, säger Karin Svensson Smith.- Regeringen har dragit ner satsningarna på nya spår och låtsas nu att marknaden kan lösa problemet. Men det är som att sätta sju handlare att driva samma livsmedelsbutik, resultatet kommer bara att bli mer kaos och krångel för resenärerna, inte mindre förseningar, säger Karin Svensson Smith.- Klimatarbetet kräver att mer trafik förs över på spår eftersom tåg är mer energieffektiva. Att bygga nya spår tar tid och kostar pengar, det kräver handlingskraft. Men istället väljer regeringen en låtsaslösning som ger sken av handling, men som inte ger några positiva effekter, säger Karin Svensson Smith.

I Nyköping har ännu inte satsningen på järnväg kommit till stånd. Planeringen tar ingen hänsyn till smidig transport med järnväg. Jag är inge älskare av flyg, men när vi nu har en flygplats här borde en barnunge förstå att tåget skall knytas till övrig kollektivtrafik. bussar, bussar, bilar, bilar heter lösningen på dålig planering.
Den kommunala planeringen är helt inriktad på att få snabbtågen att blåsa förbi Nyköping. Inte ens en vettig övergång mellan tåg från Oxelösund till Stockholm finns med. Detta trots att det finns spår. Nu planerar den borgerliga regeringen att ytterligare ställa till problem i kollektivtrafiken. Det övergripande målet för moderat politik är inte medborgarna / resenärernas intresse utan att stycka upp all offentlig / gemensam verksamhet.
Det finns en moderat som kanske fattar vad det handlar om och det är Ulf Adelsohn. Han är moderat men kanske inte en av de nya FRA och utförsäljarmoderaterna.
Det finns en film som beskriver varför den ekonomiska krisen uppstår. Så titta gärna på den korta föreläsningen om moderat ekonomi
Capitalism Hits the Fan!!!


Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: kollektivtrafik tåg järnväg l, soci moderaterna miljöpartiet, Nyköping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar