torsdag 22 januari 2009

Dagens Södermanlands nyheter

Dagens Södermanlands Nyheter behandlar på två sidor hur alliansen sprack i Södermanlands Landsting

Det finns två beskrivningar som är intressanta. Den första är att folkpartiets Bjurström säger
" Det är bara att erkänna att alliansen inte klarat av jobbet, sa han självkritiskt"

Det andra är beskrivningen om att förändringen skedde efter att Miljöpartiet centralt agerat
Nu verkar budgeten räta upp sig med s-mp-fp i ledningen. Men visst betyder det här en försämrad service och sjukvård. Med tanke på att de flesta landsting har svårt med ekonomin så får vi nog ändå leta ansvaret hos regeringen Borg. Det var inte felskrivet. Ekonomismen frodas i moderaterna och Reinfeldt verka inte vara regeringsledaren längre.
Det är intressant att se mp och fp arbeta tillsammans lokalt. På riksnivån låter det lite annorlunda

Nu får förhoppningsvis Sverige en v-s-mp regering 2010 så visst finns det hopp både för kommuner och landsting.

Nu får vi ändå se att det är Södermanlands Nyheters beskrivning, men jag har några funderingar kring hur den politiska arenan ser ut i Nyköping till 2010. Kommer vi att få se v-s-mp majoritet i Nyköping? Hur ställer sig m till att samarbeta med sd. Några kanske tror att mp-c-fp-kd-m kommer att ingå en allians även till 2010.

Jag hade ett intressant samtal med en kd-anhängare som sa att en röst på kd är en röst på m. Så där föll valet på socialdemokraterna och deras broderskapsrörelse. Det är nog en utveckling vi kan se framöver med tanke på hur kd blev överkörad av sina alliansvänner i äktenskapsfrågan.

Redaktörens bild av den troliga utvecklingen, i Nyköping, är inte riktigt klar än. Osäkerheten är nog främst mp som varken är ett socialistiskt eller ett borgerligt parti. Så just nu är mina funderingar ungefär, en rödgrön röra eller en brunblå smet, vilket är mest aptitligt och bäst för Nyköping.
Redaktören återkommer när bilden klarnat lite mer.

Mer intressant av wadström Andra bloggar om: nyköping södermanlands nyheter moderaterna sverigedemokraterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan sverigedemokraterna Technorati om: , , , , Icerocket om: , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar