onsdag 19 september 2012

Rikshem socialdemokraterna säljer ut allmänyttan

 
Dagens SN tar upp tre viktiga teman.
 
1. Hyresgäst som vill ha kvar Nyköpingshem och är orolig för vad som händer om Rikshem får köpa fastigheten.
 
2. Skalbolagsaffären och det faktum att Nyköpingshem överskridit vad de ha befogenhet till. Bolagsbildningar som företaget gjort inklusive tillsättande av ledamöter är något som bara Kommunfullmäktige har behörighet att göra. Det här vet nu kommunalrådet och samtliga kommunfullmäktigeledamöter samt revisorer. SN borde snarast titta på hur och varför det skett. Urban Granström (s) har nu kunskap om frågan  så vi får se om han går vidare. Som en klok ledare kanske han skulle omvärdera ett och annat. Har inte en styrelse utfört uppdraget på ett korrekt sätt så finns alla möjligheter att framöver överklaga beslut i KS och KF.
Nyköpingshem verkar enligt tidningsartikeln uppge att 60 bolag visat intresse för Nyköpingshems fastigheter. Nyköpingsbloggen kommer framöver visa hur det egentligen är. Ni kanske anar att Nyköpingsbloggen kommer att visa/bevisa att det bara varit 1 bolag som haft möjlighet. Vi får se om ni gissat rätt. Alla handlingar är sekretessstämplade inklusive en sk. anbudslista men inte i evig tid.
 
Nyköpingsbloggen har dock kommit på en laglig metod att publicera allt. Det kommer att ske i form av en information till kommunfullmäktige samt en formell anmälan till en lämplig offentlig myndighet. Det känns lite tråkigt men skälet är bara att Nyköpingsbloggen anser att alla har rätt att ta del av fakta och information.
 
3. Den politiska situationen i Nyköping. Socialdemokraterna verkar enligt tidningen planera att bryta den majoritetsöverenskommelse som finns i den styrande majoriteten. Undrar om socialdemokraterna verkligen förstått vad reaktionen kan bli. Den frågan diskuteras nog rätt mycket i olika forum. Det som är spännande är att socialdemokraterna kämpar så hårt för en utförsäljning av allmänyttan. Socialdemokraterna och vänstern bruka ju annars kämpa för allmänyttan och säger i sin retorik att de är emot vinster i välfärdsystemet..men skatteplanering är ok enligt uppgifterna i SN. Privatisera allmänyttan..vi är nog många som undrar vad det är för hund begravd. Eller är det en kennel?
 
Nyköpingsbloggen har försökt snoka runt lite och just nu tittar vi lite på kommunens, höll på att skriva "socialdemokraternas", affärer med PEAB. Kanske hänger de samman med "Rikshemafären" Vi återkommer när vi har något nytt.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar