söndag 3 augusti 2008

Wachtmeister ett mardrömspår?

I SN skriver Wachtmeister med den moderata enfalden samma argument för avlyssning av din och min telefon och epost som tidigare. Alla har missförstått utom moderaterna.
FRA är ett riktigt mardrömspår som moderaterna vill köra in det fria svenska folket på. Brottsmisstanke brukar vara ett normalt kriterium för statskontroll.

Wachtmeister skriver "Sverige behöver FRA".
Frågan huruvida "Sverige behöver FRAmoderaterna" är nog mer aktuell! För det lär vara så att Reinfeldt hotat avgå om inte FRA-lagen genomförs. Så vem som behöver vad kan vi ju alltid fundera över.


Nu kommer det mer och mer reaktioner. Musiker mot FRA blir bara fler och fler. Drömspår ligger just nu högt på frihetslistan.

Folkpartiet i Nyköping skriver några märkliga rader i SN. "Och vi vill göra det tillsammans med allianspartierna moderaterna, centern, kristdemokraterna och miljöpartiet. Rykten sprids att alliansen i Nyköping kan vara på väg att spricka"

Folkpartiet verkar ha behov av att särskilja sig från Wachtmeisters parti både på riks och lokal nivå. Eller är det valkampanjen som startat redan? Det gäller nog att vara på spåret så att säga..

Moderaterna lär ha sagt nej till tåg på järnvägen från Oxelösund. Det är, om det är korrekt, en riktig en riktig urspårning! Partiledaren i (fp) däremot verkar vilja ha både spår och tåg och samtal om FRA... intressant!

....allianspartierna moderaterna, centern, kristdemokraterna och miljöpartiet. Det här är en formulering som nog fått en och annan av SN´s läsare och även miljöpartister att lyfta på ögonbrynen. Och kanske inte är ett så betydelsefullt ord...men ibland betyder och allt.....

Undrar just vad Miljöpartiet tänker om det här med FRA
"FRA-lagen måste rivas upp. Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson välkomnar de fyra riksdagsledamöter från folkpartiet som kritiserar sig själva och sin regering för beslutet om FRA-lagen.- Om de menar allvar den här gången är de välkomna att göra gemensam sak med oppositionen så kan vi i bästa fall riva upp FRA-lagen i riksdagen, säger Peter Eriksson.- Miljöpartiet har tillsammans med Socialdemokraterna lovat att lagen kommer att rivas upp om en röd-grön regering bildas efter nästa val, men ju snabbare desto bättre, säger Peter Eriksson."

Så här skrev expressen. I bloggvärlden kom reaktionerna på torsdagskvällens händelser direkt. Både positiva och negativa åsikter har framförts. - Jag lyfter på hatten till de liberala kvinnorna, skriver bloggaren Björn WadströmWadstrom.blogspot.com.

Folkpartiets uppstart av valrörelse redan nu är lite förvånande i varje fall för mig. Jag hade nog förväntat mig att profileringerna hos alla partier skull starta i Europafrågor till EU-valet 2009 och i lokalpolitiken i Nyköping till valet 2010. Men vem hade trott att socialdemokrater, miljöpartiet och folkpartiet skulle blida ny Regering i Landstinget.

Redaktören på Nyköpingsbloggen är lite sur just nu, men lär skriva lite mer flitigt framöver. Suras är redaktörn för att semestern är slut :(

Andra bloggar om: moderaterna fra yttrandefrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen miljöpartiet folkpartiet Nyköping