lördag 13 december 2008

Lokaltidningen i Nyköping skriver...

SN har lite intressant i tidningen. Dels en krönika: "Fråga vilken politiker, vilket parti som helst. Sociala medier är det nya svarta. Folkrörelserna håller på att ersättas av nätrörelser. Gårdagens metoder värvar helt enkelt inte morgondagens röster."

Nu missar SN lite poängen i "nätrörelsen" genom att fokusera på just politik. Det vore önskvärt att gammelmedia hängde med lite i utvecklingen. På en liten ort som Nyköping ställs det större krav på media än i en storstad. Nu finns det bara en tidning där samhällsdebatten kan pågå och det är SN. Visst har SN bra läsarenkäter och en relativt utvecklad debattsida.

Men debatten håller på och finner sig vägar utanför den traditionella tidningen. De stora tidningarna Aftonbladet, SvD och DN har förstått vad som pågår. Via tjänster som twingly eller för Aftonbladet Bloggportalen utvecklar tidningarna en dialog med bloggvärlden. Eftersom det är 100.000 tal människor som skriver sina tankar idag kan alla förstå att något håller på att hända.
I grunden är det en demokratifråga då en demokrati förutsätter en fri debatt. Den tredje statsmakten med press, radio och tv kan i en snar framtid inkludera bloggvärlden. Kanske är vi redan där om vi tänker på FRAdebattten t.ex. Det kommer att bli intressant att följa utvecklingen eftersom de flesta bloggar är en individ utan ekonomiska eller politiska styrningar.

Den här sidan kommer att utvecklas mer enligt ett antal projektideer. Det tar lite tid men i mars borde nästa steg synas. Just nu letar vi efter bloggare från Nyköping. Så har du en blogg och bor i Nyköping eller skriver om Nyköping hör av dig på info@bewe.se. Du kan också presentera bloggen här så länge. Jag har lagt lite enkla länkar tillsvidare från twingly och knuff om bloggar som nämner Nyköping.

SN gör något ganska fantastiskt med väljarundersökningar. Hur SN lyckas är en gåta, men från senaste sifoundersökningen presenterar tidningen uppgifter för Nyköping. Eftersom inte tidningen släpper in dig läsare i en egen undersökning så kan du rösta här så länge

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: Årets blogg, Årets blogg 2008 Nyköping , , , novus synovate, demoskop opinionsmätning, , , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan bloggvärldens väljarundersökning fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: bloggvärldens väljarundersökning , , , , demoskop, , fra , Icerocket om: bloggvärldens väljarundersökning fra , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar