måndag 8 december 2008

De rödgröna eller de brunblå

Ja då var det klart, de rödgröna kommer att erbjuda ett regeringsalternativ senast 2010. Det här föder givetvis lite funderingar hur det blir i Nyköping. Här har Miljöpartiet denna mandatperiod valt att ingå i en allians med alliansen och kallar sig Nyköpingsalliansen. Inte alltför många tycker väl att Nyköping fått någon miljöpolitik av den laguppställningen. Så det skulle inte förvåna om även Nyköping väljer en rödgrön allians 2010. I Landstinget sörmland har det uppstått en annan allians mellan s-mp-fp. Kombinationerna s-mp verkar kunna gå både åt höger och vänster. Svd skriver om tvåpartisystem men då är de nog lite vilse i analysen.

Vad som är lite intressant i svensk politik är att moderaterna envist vägrar att ta avstånd från den bruna rörelsen. Det gäller både centralt från Reinfeldt och lokalt i olika kommuner. Så det kan mycket väl bli så att något av alliansens partier hoppar över till de rödgröna och inte vill vara med moderaterna vid ett valresultat som kräver samarbete med de bruna. Ni minns väl alla NyDemokrati och nu har vi SD som nytt främlingsfientligt parti.

Det här med färger är rätt intressant. De fyra färgerna speglar rätt väl olika värderingar vi människor har. Jag brukar använda en liten bild. Så var hör du själv hemma och vad blir det politiska resultatet.... Här kan du rösta om du vill delta i bloggvärldens väljarundersökning.

Mer intressant och andra bloggar om: Nyköping , , moderaterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan alliansen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar