måndag 1 oktober 2012

Bevara allmänyttan!

SN informerar att Miljöpartiet de gröna i Nyköping säger nej till den utredning och förslag Nyköpingshem presenterat för Kommunstyrelsen. SNs webbversion finns här

Information från Miljöpartiet de gröna finns här

Det program som Miljöpartiet de gröna i Nyköping gick till val på finns här.

Debatten handlar just nu mest om majoritetsfrågor men är det inte lite överspänt. Skall vi inte diskutera de hemligstämplade fakta som vi nu väntat ett år på. Det är helt absurt att en utredning som tagit så lång tid skall hastas igenom utan att politiker och medborgare ges en ordentlig möjlighet att debattera och läsa på. Vem tjänar på att fakta inte hinner diskuteras. Inte är det kommunens medborgare.

Det som är intressant nu är inte Miljöpartiets ståndpunkt utan övriga partiers.

Kommunfullmäktige väljer om beslut tas att gynna ett enskilt företag, Rikshem.
Försäljningen skulle innebära att Nyköpingshem (läs kommunmedborgarna) säljer 900 lägenheter och får ca 210 lägenheter där hyran för en 2:a blir ca 8000:- för 60 m2.  Efter byggnationen och några våtrumsrenoveringar är pengarna slut och bolaget riskerar att visa förlust.

Vem tar den ekonomiska risken? Är det ägaren kommunfullmäktige, i form av ägartillskott  eller hyresgästerna i form av höjda hyror?

Är det hållbar ekonomi att utsätta vårt eget bolag med sund ekonomi för dessa risker bara för att några politiker beslutat sig för att hjälpa Rikshem etablera sig i Nyköping?



   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar