måndag 22 juni 2009

Folkpartiet ett hot mot demokratin?

Vi kan glömma FRA och kontrollpartiet folkpartiets rikspolitik en stund. Hur ser det ut i Nyköping.
Folkpartiet har ansvar för Kulturfrågor. Ja, vi har sett hur upphandlingarna sköts och hur familjemedlemmar "av en slump" verkar gynnas.
Vi har sett hur fastighetsaffärerna sköts, ytterligare ett område som folkpartiet har ansvar för. Snabba beslut som inte bereds "i laga ordning". Det kanske är en orsak till överklaganden och politiska strider inom området.

Socialnämnden slutligen leds av en ledig polis, som glömde ta ledigt:)
Det intressanta är dock folkpartiets agerande i samarbete med andra partier. Ett exempel som jag skriver mer om senare är hur folkpartiet troligen ägnat sig åt "ministerstyre".
Många glada sommarpåståenden som får sitt förtydligande framöver med lite detaljrikare skrivning.

En liten fundering så där i förbifarten..mångsyssleri kan det vara ett hot mot det kommunala självstyret? Hur blir det med medborgare som både sitter i kommunfullmäktige och riksdagen..hinner de med alla uppdrag och var ligger lojaliteten..till Nyköping?
Frågan var är, Folkpartiet ett hot mot demokratin? Frågan är lätt att svara ja på när det gäller rikspolitiken och FRA. När det gäller lokalpolitiken är svaret kanske mer mångtydigt. Vi får se, häng på här och i SN i lite sommarläsning..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar