måndag 23 juli 2012

Nyköping 2010 - 2014

Nyköpingsbloggen kommer nu att börja publicera inlägg igen efter en längre tids vila. Sedan senast har majoriteten skiftat i Nyköping:
Miljöpartiet tyckte att Socialdemokraterna skulle få en möjlighet att visa vad vi kan tillsammans.. Kommuninnevånarna gillade Miljöpartiets politik 2006-2010 och partiet ökade i valet, så under 2010 - 2014 är det tänkt att Nyköping skall styras av en rödgrön majoritet.
Egentligen gav nog väljarna i Nyköping uttryck för att de inte ville ha ett rödgrönt samarbete. Det var inte helt enkelt för Miljöpartiet de Gröna att bryta upp samarbetet inom Nyköpingsalliansen. Något som visade på att samarbetet inom Nyköpingsalliansen fungerat var t.ex att Nyköping enligt tidningen Miljöaktuellts ökat i  ranking från 84:e plats till 35:e. Det här arbetet var alltså framgångsrikt  men Miljöpartiet enades till slut om att de skulle ge ett rödgrönt samarbete en möjlighet.
Så med stor glöd och engagemang gav sig Miljöpartiets alla förtroendevalda in i arbetet att tillsammans med socialdemokraterna skapa ett ännu grönare Nyköping. 

Gemensam vision för S, V och Mp
Vi vill tillsammans ta ett långsiktigt ansvar för att utveckla Nyköping. Vi vill skapa en hållbar framtid för människor i Nyköping där ett rikt kultur- och föreningsliv skapar livskvalitet. Vår vision för Nyköping är ett samhälle som är ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart. Nyköpings kommun ska gå före i den gröna omställningen och uppmuntra varje individ att göra hållbara val. Nyköpings kommun ska vara ett föredöme gällande mångfald, jämställdhet och integration.

Det här låter fantastiskt eller hur och . Vi börjar med en rubrik i Södermanlands Nyheter som egentligen säger det mesta om hur socialdemokrater ser på samarbete. ”Vi socialdemokrater har återskapat Gästabudet i Nyköping” 

Nyköpingsbloggen har tidigare skrivit om Nyköpings Gästabud. Skådespelarna i NAM Nyköpings Amatörteater och Teater Sörmland  gör jobbet. Du kan även läsa lite på Wiki om Nyköpings Gästabud.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar