torsdag 23 juli 2009

Piratpartiet, välkomna till Nyköpings kommunfullmäktige

Josefine Hammarling säger nu att Piratpartiet skall ställa upp i kommunalvalet 2010. Det behövs om inte annat för att möblera om i gubbväldet som råder. Nyköpingsalliansen som Miljöpartiet valt att ingå i under mandatperioden till 2010, har varit en riktig besvikelse. Förnyelsen i förhållande till det tidigare socialdemokratiska styret har uteblivit, både vad det gäller demokrati och miljöarbete...

Jag har frågat vilka frågor Piratpartiet, både Rick & Josefine, vill driva lokalt. Kanske skolfrågor säger Josefine nu i östnytt.

Folkpartiet bör nog vara klart orade inte minst för sin positiva hållning till kontrollsamhället med FRA & Ipred osv som tydliga exempel. Även Folkpartiets skolpolitik är minst sagt katastrof. Skolan har bliit som ett byråkratiskt kontor där lärarna skall skyffla siffror till Björklund istället för att undervisa.

Göran Silverling (fp) kommunalråd säger att Piratpartiet måste nog jobba om de skall komma upp i 6 - 7% som i EU-valet.

Han glömmer att folkpartiet gör jobbet åt Piratpartiet. Förutom alla integritetsfrågor, försökte folkpartiet sälja ut Nyköpings Hem, motverka samverkan kring integration, motverka stödet till utsatta grupper, totalt haverera kulturen i Nyköping osv.. Det räcker nog inte med små poppiga annonser i SN i fortsättningen om inte fp skall rasa ordentligt i Nyköping. Så det är nog kommunalrådet som behöver börja jobba och inte Piratpartiet. Det behövs ett nytt liberalt parti i Sverige nu när folkpartiet spårat ur och alltmer tror på statens kontroll av oss medborgare.

Det går utan att överdriva säga att folkpartiet bjudit medborgarna på ett märkligt Gästabud, men det förstår du bara om du bor i Nyköping.

Det kommer att bli ett mycket spännande 2010 i Nyköping. Välkomna Piratpartiet ni behövs.
Jag gav piratpartiet min röst i EU-valet, men i kommun & landstingsvalet 2010 så blir det självklart Miljöpartiet för min del. Men partierna har mycket gemensamt och som jag skrev inledningsvis behöver gubbväldet brytas!
Kolla in opinionen juli här

DN 1 2 SvD 1 2 3
Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: Nyköping massavlyssning, masslagring, moderaterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet pressfrihet frihet sverigedemokraterna Technorati om: , , Icerocket om: , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar