söndag 14 juni 2009

Är det slut med moderater i Nyköping? - Välkomna alla Pirater!

Jag var vid Kommunfullmäktie och bloggade häromdagen. Det var en hel del frågor som var intressanta. Eftersom jag har fokus på integritet och maktutövningen (demokratin) så var det som vanligt fastighetsaffärerna som stack ut.


Folkpartiet är ansvariga för dessa frågor inom Kommunstyrelsen och respekten eller kanske även kunskapen om regelverk och lagar verkar det vara lite si och så med. Det kommer jag att återkomma till i ett senare inlägg.





Axelsson(s) berättade mycket sakligt att Nyköpings Kommuns skattebetalare riskerar en smäll på upp till 500 miljoner kronor för att ett ärende är dåligt berett.


Ärendet handlar om direkt företagsstöd vilket enligt kommunallagen inte är tillåtet. Men vad bryr sig den folkvalda församlingen om sådant. Så länge ingen överklagar är det tydligen bara att köra.





Men det roligaste var nog samtalet med Kommunstyrelsens ordförande i pausen. När Wachtmeister inte infann sig till Kommunfullmäktige fanns det ingen moderat kvar att ersätta honom med. Jag kunde inte låta bli att fråga Kommunstyrelsens ordförande om det är slut med moderaterna i Nyköping. Moderaterna har ju kört annonser för att ragga folk. Vill du bli fullmäktigeledamot gå med i de nya moderaterna....suck...Piratpartiet har nu 50.000 medlemmar och väller snart in i kommunhuset i Nyköping också.

Foto BELW
Välkomna Pirater ni behövs ;)





Mer intressanta bloggar om: ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar