måndag 13 oktober 2008

Rädda Manteln!

Jag har ett litet blogguppehåll på några månader som flera läsare säkert märkt. Men frågan om vården i Livets slutskede är viktig. Livet pågår från hjärtat och hjärnan börjar fungera tills allt når slutet. Slutet på våra liv är lika viktiga som början på våra liv. Nu är döende människor ingen stark väljargrupp så det är enkelt att bortse från behovet. Men du vi kommer alla att dö. Manteln gör döden till en viktig del av Livet och Manteln ger ett bra stöd till hela det sociala nätverket.

Att ta bort en mycket välfungerande verksamhet är ingen besparing, det är ingen effektivisering, det är ingen utveckling. Det är svårt att sätta ord på vad jag anser om politiker som tar den typen av beslut. Det finns andra sätt att få budget i balans än att öka människors lidande. Miljöpartiet är en av de styrande partierna och Miljöpartiet lyssnar på medborgarna så höj din röst!

På nätet finns en sida du kjan uttrycka ditt stöd för vården i Livets slutskede. Så här är texten formulerad:

Landstingets majoritet vill stänga avdelningen Manteln på Nyköpings lasarett. Avdelningen Manteln är till för mycket svårt sjuka människor, människor i livets slutskede.Verksamheten har byggts upp under ca 10 år, och personalen har en oerhörd kompetens i att ta hand både om de sjuka och deras anhöriga.Landstingets majoritet vill istället satsa på "avancerad hemsjukvård". Utveckla gärna hemsjukvården, men låt avdelningen Manteln vara bas för den verksamheten!Rädda avdelningen Manteln!!

Skriv på namninsamlingen här

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: Nyköping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar